Pu

Pu betekent: alles wat ik nu niet weet of begrijp.

Pu is een persoonlijk woord. Wat voor mij pu is, hoeft het voor jou niet te zijn.

Pu is een verzameling. De zin van het leven kan pu zijn, maar ook of er nog koekjes zijn in je voorraadkast. En in mijn geval: wat woorden zijn is pu.

Pu is veranderend. Wat er morgen gebeurt is vandaag pu, maar overmorgen niet meer. Waar ik mijn sleutels heb gelaten is nu pu, over 10 minuten wellicht niet meer.

Pu is een persoonlijke, veranderende verzameling van alles wat ik niet weet of begrijp.

Over het algemeen is bij mij pu erg groot.

Je gaat veel meer pu zien als je het woord pu actief gebruikt.

Pu is de sloopkogel van nepweten. Wanneer je met pu zichtbaar maakt wat je niet weet, merk je sneller wanneer gedachten zijn gebaseerd op slechte informatie.

Wanneer je pu gebruikt in analyses, in wetenschap, of in je dagelijks leven, wordt eerder duidelijk wanneer informatie niet, maar ook wél betrouwbaar is.

Met pu zie je de leegte of de chaos door de woorden heen.

Je ziet het onnoembare en het mysterie achter de denkstructuren.

Pu is een heel rationeel woord. Het hoort bij de rationele bewustzijnslaag. In allerlei rationele overwegingen kun je pu gebruiken. “Jouw klachten zijn reëel, maar de oorzaak van je klachten is pu”, zou een arts kunnen zeggen. “We doen een voorspelling op basis van alles wat we weten, hierna volgt de pu-lijst, dat wat we nu geïdentificeerd hebben als pu en dat de voorspelling kan beïnvloeden.

Pu heeft als symbool een rondje met een stip:

Pu is een abstractie, het heeft geen waarheidsclaim. De verzameling van alles pu zit slechts in ons bewustzijn. Pu zou je kunnen gebruiken, maar als het woord niet handig voor je is, dan doe je dat niet. Pu laat ons in contact blijven met de leegte en het mysterie, vanuit de woordenwereld, zonder die leegte of dat mysterie te willen opvullen.

Goed gebruik van pu kan ons helpen om te leren ontdekken wat we kunnen begrijpen en wat niet.

Wat pu nou eigenlijk is en wat je er mee kan is uiteindelijk net zo persoonlijk en net zo’n raadsel als wat woorden überhaupt zijn en kunnen.

Tijd om het te ontdekken.

Volg ons

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in op de Mirdan Nieuwsbrief