Boek: Leegte

Het boek "Leegte" is klaar. Het wordt uitgegeven door uitgeverij Elikser en is verschenen op 29 mei.

Voor het eerst heb ik mijn hele denkwijze onder woorden kunnen brengen.

Doelgroep: geïnteresseerden in nieuwe denkwijzen.

Wat ik "de leegte" noem wordt ook wel eens genoemd:
-existentiële eenzaamheid
-de afgrond
-het zwarte gat

Waar gaat het over?

Een aantal methoden waarmee je de zinloosheid van 'de leegte' kunt combineren met de vraag naar betekenis die het dagelijks leven stelt.

Het is hier te bestellen bij de uitgever, uiteraard ook bij je eigen boekhandel en nu ook via deze site.

De vormgeving is van Bernard Coops.

Wat anderen zeggen

"Woorden pu, mu, osmo en marzoek zijn een soort van elementaire bubbels die opduiken in het bellenvat De Leegte geheten, zoiets als mousserende wijn van het zinloze zijn, die het hoofd lichter maken."

@Nietthuisgever

--

"Mooi boekje heb je geschreven @hansidink
 
Krankzinnig hoeveel je in  nog geen 100 blz hebt weten te stoppen. Een Kantiaanse afbakening van de wereld, de woorden en de dingen van Foucault en tot slot alles van waarde is weerloos en de daaruit volgende wil tot macht. ;-) "

@michelbestaat

--

"Allereerst wil ik zeggen dat je een zeer interessante en intrigerende filosofie op poten hebt gezet. Vooral de introductie van nieuwe concepten (pu, mu, en osmo) is mijns inziens vruchtbaar. Je weet ze goed te synthetiseren, en je laat vooral met deze concepten zien dat het ‘rationele’ en rigide onderscheid tussen binnen en buiten (intern en extern) langzamerhand verdwijnt wanneer we goed nadenken over subjectiviteit en wereld. Het sterkste punt van je filosofie is precies dit: dat je laat zien dat de menselijke beleving ingebed is in de wereld. Dat subjectiviteit altijd al een uitdrukking is van de wereld. Ik kan het niet helpen maar tussen de regels door zag ik overal Kant, Schopenhauer en Spinoza. "

Ruben Endendijk

--

Ik heb het boek gelezen. Het geeft mij antwoord op de zin van het leven. Die ik als gelovige nog steeds niet zie. Met deze wijze van kijken dreig ik niet meer in de gapende leegte te vallen. Al steven ik er vaak bewust op af om te ervaren, uit te proberen, te onderzoeken. Sinds covid en en nare privé-situatie heb ik dat te weinig gedaan, maar ben het nu weer aan het ontdekken. Mogelijk ga ik 'de stippen' de de badkamerwand plakken. Daar moet ik nog iets met stippen en dit geeft dan iets om te overdenken :)

W - 21 dec 2022

--

"Mooi hoe je daarin nieuwe woorden vindt voor ervaringen die we of anders of helemaal nog niet benoemen. Dat zette mij ook weer aan het denken, ook al dacht ik al het nodige te weten."

Remko van Broekhoven

--

"Ach, de dag wacht net als het lege papier en het schrijven laat zich niet tegenhouden. Wel wil ik jou alsnog complimenteren met je boek Leegte, mooi en inspirerend!"

Hans Altena

--

"Een symbolensysteem alsof je Chinees leert"

Bernard

--

"In eerste instantie moeite gedachtengang te volgen.  
Sluit nergens bij aan.

Mooie beelden.

Alles nieuw"

Paul

--

" Nou Hans, ik ben er doorheen. Ik heb je boek helemaal uitgelezen. En al zijn mijn commentaren vrij technisch.... Ik ben inhoudelijk DIEP DIEP onder de indruk. Wat een prachtverhaal. Geweldig gedaan!

Een grote buiging,"

Alice Pereboom

 

Volg ons

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in op de Mirdan Nieuwsbrief